پزشکیپیشرفت

انجام اولین پیوند نای مصنوعی جهان

نخستین پیوند نای زیست مصنوعی به روش تک مرحله‌ ای در انسان با موفقیت در بیمارستان مسیح دانشوری تهران انجام شد. طی این عمل، نای مصنوعی ساخته محققان ایرانی به عنوان ابداعی جدید در سطح ملی و بین المللی به یک خانم جوان که به دنبال تصادف با پارگی نای مواجه شده و درمان های انجام شده در داخل و خارج از کشور بر روی وی موثر واقع نشده بود با موفقیت پیوند زده شد.

این روش درمانی در دو مرحله صورت گرفت. به این ترتیب که ابتدا نیمه تحتانی نای و سپس نیمه فوقانی تحت این روش درمانی قرار گرفتند. در تزریق اول برای تامین داربست نای ماده ابداعی تزریق شد و سلول های بنیادی شخص بیمار در مجاورت این ماده جدید شروع به ساخت سلول های غضروفی کردند.

تزریق دوم نیز از سلول هایی بود که پوشش داخلی نای را انجام می ‌دهند. بنابراین بدون استفاده از جراحی و داروهای سرکوبگر ایمنی این کار که در حقیقت یک نوع مهندسی بافت است، صورت گرفت. نای، مجرای تنفسی به طول حدود ۱۲ سانتی متر است که از حلق شروع شده و به ریه ‌ها ختم می ‌شود و نقش حیاتی در انتقال هوا به ریه ‌ها را دارد.

در حال حاضر برای درمان بیماران مبتلا به مشکلات تنفسی و جانبازان شیمیایی از لوله تراشه به جای نای استفاده می ‌شود که پس از مدتی دچار زخم‌ هایی شده و جوش آن موجب تنگی نای می ‌شود و گاهی برای باز کردن نای از لیزر استفاده می شود که این درمان نیز جواب نداده و ناچار به تعویض نای اقدام می کنند. ساخت نای مصنوعی با تکنیک مهندسی بافت در مدل حیوانی اولین بار در تاریخ ۱۳۸۶/۹/۲۲ اعلام رسمی شد.

۰
نخستین پیوند نای زیست مصنوعی به روش تک مرحله‌ ای در انسان با موفقیت در بیمارستان مسیح دانشوری تهران در دو مرحله انجام شد.x

منبع: خبرگزاری ایسنا، ۱۳۸۹/۲/۶، کد خبر: ۸۹۰۲-۰۳۲۱۴

https://rahavardha.ir/6oud

نوشته‌های مشابه

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
نظر بدهید تا شکوفا شوید.x