هوافضاپیشرفتفناوری

پرتاب کپسول زیستی کاووس به فضا

کپسول زیستی ایران با نام «کاووس» با پرتابگر بومی «سلمان» برای انجام تست زیرمداری به فضا پرتاب شد و با موفقیت مورد بازیابی قرار گرفت. این کپسول زیستی ۵۰۰ کیلوگرمی که به سفارش سازمان فضایی ایران توسط متخصصان پژوهشگاه هوافضای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ساخته شده، یک محموله علمی، پژوهشی و فناورانه است که در راستای تحقق نقشه‌راه طرح اعزام فضانورد ایرانی به فضا در افق ۱۴۰۷ و به ‌منظور توسعه و کسب فناوری‌های مورد نیاز به ارتفاع ۱۳۰ کیلومتری از سطح زمین پرتاب شد.

توسعه فناوری‌های مختلف طرح اعزام انسان به فضا شامل پرتاب، بازیابی، سامانه‌های کنترل سرعت و سپر ضربه‌گیر، طرح آیرودینامیک کپسول و چتر، سامانه‌های مربوط به کنترل و پایش شرایط زیستی و… است که در این پرتاب مورد آزمایش قرار گرفت. سلمان پرتابگر این کپسول نیز کلاس جدیدی از پرتابگرهای فضایی است که برای اولین‌بار محموله مخروطی ـ کروی نیم‌ تنی را با موفقیت پرتاب کرد.

این پرتابگر دارای ویژگی‌هایی متعدد و پیشرفته در حوزه پیشران، ایرودینامیکی و کنترل است. پرتابگر سلمان توسط سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح طراحی و ساخته شده است.

۰
کپسول زیستی «کاووس» با پرتابگر «سلمان» برای انجام تست زیرمداری به فضا پرتاب شد. این محموله در راستای طرح اعزام فضانورد ایرانی صورت گرفت.x

منبع: خبرگزاری ایرنا، ۱۴۰۲/۹/۱۵، کد خبر: ۸۵۳۱۳۶۵۵

https://rahavardha.ir/17jq

نوشته‌های مشابه

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
نظر بدهید تا شکوفا شوید.x