استقرار نظام

اتاق بازرگانی و افراطیون

اسدالله عسگراولادی

اوایل انقلاب، افراطیونی که عضو خانه کارگر بودند قصد شکستن شیشه‌های ساختمان اتاق ایران را داشتند. ما در آن زمان موافق قانون کار نبودیم و خواستار اصلاح قانون کار بودیم. به نظر اتاق بازرگانی قانون کاری که مصوب شده بود به نفع کارفرما و کارگر نبود. اما آنها گمان می‌کردند ما مخالف قشر کارگر هستیم. کارگران قشر زحمتکش و قابل ستایشی هستند. اما این قانون برای آنها راهگشا نبود. خلاصه این افراد نتوانستند آسیبی به اتاق وارد کنند. یکی دیگر از اتفاقاتی که برای اتاق رخ داد موضع‌گیری بنی‌صدر علیه اتاق بازرگانی بود. او می‌خواست اتاق را بگیرد اما ما مقاومت کردیم.

وقتی دوره حکومت موقت تمام شد، آیت‌الله مهدوی‌کنی دوره کوتاهی نخست‌وزیر شد و بعد میرحسین موسوی نخست‌وزیر شد. در دوره آقای موسوی ما چند درگیری داشتیم؛ یکی از وزرای ارشد کابینه با بخش خصوصی مخالف بود و چند بار قصد تعرض به اتاق را داشت. در واقع او قصد انحلال اتاق بازرگانی را داشت. البته تا سال ۱۳۶۲ که دو سال از نخست‌وزیری موسوی می‌گذشت رابطه اتاق و دولت خوب بود اما بعد بحث‌ها شروع شد. سال ۱۳۶۲ آقای عابدی جعفری وزیر بازرگانی شد ما با ایشان بر سر بخش خصوصی اختلاف‌نظر داشتیم. وقتی ایشان وزیر شد، معتقد بود کارت بازرگانی باید اختیاری باشد. کارت بازرگانی که تا آن زمان اجباری بود بعد از آن اختیاری شد و با این کار در واقع مقدمات انحلال اتاق را فراهم کرد.

در یک دوره هم وزیر کار و وزیر صنایع افراطی داشتیم که تصور می‌کردند نباید اتاق وجود داشته باشد. البته ما هشت نفر تلاش کردیم اتاق را حفظ کنیم و تمام تلاش‌مان را کردیم. در همین دوره سپاه ساختمان مشهد را گرفته بود، من به عنوان نماینده حضرت امام حکمی از فرمانده کل سپاه و وزیر سپاه وقت گرفتم و به مشهد رفتم و اتاق را به کمک هفت نفر از سپاه گرفتم و به افراد اتاق پس دادم. اتاق کاشان و همدان را هم اوایل انقلاب گرفته بودند که کمک کردیم و دوباره ساختمان‌ها را به اتاق‌ها برگرداندیم. اتاق اصفهان و کرمان را هم کمک کردیم ساختیم، ارومیه و اردبیل اصلاً اتاق نداشتند. تبریز اتاق داشت و کمک کردیم ساختیم، بندرعباس یک اتاق قدیمی داشت که آن را نوسازی کردیم، اتاق خرمشهر از بین رفت که ما بعد آن را درست کردیم. اتاق اهواز را بازسازی کردیم، اتاق زاهدان را هم گرفته بودند، رفتیم صحبت کردیم و پس گرفتیم بعضی‌ها مثل کهکیلویه و بویراحمد و خرم‌آباد اتاق نداشتند، که خوشبختانه ساخته شد. افراطیون حتی اتاق اصفهان را هم گرفتند بعد ما با آنها صحبت کردیم و مشکل حل شد و ساختمان را پس دادند.

 

منبع: وبسایت تجارت، گفتگو با اسدالله عسگراولادی، ۲۵ بهمن ۱۳۹۳، کد خبر: ۳۱۸۰

https://rahavardha.ir/5kf5

نوشته‌های مشابه

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
نظر بدهید تا شکوفا شوید.x